Opweg naar …

16 september 2017,
Lieve familie en vrienden

Groeten vanuit Haiti, wat zijn wij dankbaar dat Haïti deze keer niet zo zwaar getroffen is. Tegelijkertijd gaat ons hart uit naar de andere eilanden rondom ons. St. Maarten en Cuba en de kleinere eilanden, maar ook in Texas en Florida is de schade groot.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er veel schade is aangericht, twee sterke orkanen die vlak na elkaar in het Caribisch gebied en de USA tekeer gingen. 

Omdat Hope Force International (HFI, de organisatie waar wij mee werken) helpt in rampgebieden en ik, Marianne ondertussen ervaring heb om noodhulp te verlenen, zal ik dit vandaag naar Mexico vertrekken.

We zijn jullie dankbaar voor jullie gebeden en ondersteuning. bij ons werk hier op Haiti.

Daarom willen we jullie op de hoogte brengen van deze ontwikkeling.

Soms voel je, je machteloos als je die beelden op televisie of internet ziet: maar je kunt iets doen! Jullie doen iets. Jullie maken het mogelijk dat wij kunnen helpen en daarmee helpen jullie ook mee. En nu willen ij jullie vragen of je de komende weken opnieuw rondom ons willen gaan staan.

De eerste gebedsverhoring is er al, want het was erg lastig om een reis te kunnen boeken van Haïti naar Mexico, omdat veel vluchthavens aan de oostkust van de USA nog gesloten waren na de orkaan Irma. Uiteindelijk is gelukt om voor een niet al te hoge prijs een ticket te pakken gekregen voor vandaag. 

Over twee uurtjes rijden Rene en ik naar Port au Prince vanwaar ik mijn reis zal beginnen, eerst naar Atlanta, dan naar Houston en dan door naar Mexico City, daar word ik zondag opgehaald en maandag morgen vertrek ik met een team van Mexicaanse getrainde HFI reservist naar het ramp gebied. Dat zal een reis van ongeveer 10-12 uur zijn. Eenmaal daar aangekomen heb ik zeker wijsheid nodig om in te schatten wat er gedaan kan worden. 

Willen jullie de komende weken voor ons bidden?

Voor:

* Rene die achter blijft op Haiti om door te gaan met het werk

*Voor mij, Marianne dat ik inzicht zal krijgen op de situatie in het ramp gebied en wat Hope Force daar verder aan hulp mag brengen. Mogelijke andere teams

* Dat wij in het midden van de puinhopen kunnen helpen en troost en hoop kunnen brengen. Dat door wie en wat we zijn mensen de liefde van Jezus mogen zien

* Voor gezondheid en bescherming voor ons

* Voor de hulpverleners op de eilanden in het Caribisch gebied en TX en FL

Wij kunnen dit niet alleen en willen jullie bedanken dat jullie in gedachten met ons meegaan en rondom ons staan.

Lieve groeten,

Rene en Marianne

 www.hopeforce.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s