Haiti, wonen, werken en een auto… januari 2017 #165

Running the Race together and making 2017 count… Heb 12:1

Lieve familie en vrienden,

Allereerst wensen wij jullie gezondheid en zegen toe in het komende jaar.

Deze week was het zeven jaar geleden dat de alles vernietigende aardbeving in dertig seconden het land in chaos veranderde. De opbouw en het totale herstel gaat langzaam en er is nog veel te doen.

De orkaan “Matthew” in oktober: sindsdien is het druk geweest met non-stop hulp van verschillende teams. Ook konden we weer mensen in het dorp blij maken met een nieuw “House of Hope” en daarnaast ontvingen 6 families een “Hope Shelter”. Het afgewaaide dak van de kerk is totaal vernieuwd en twee dagen voor kerst kregen 50 boeren, die hun oogst verloren hebben in de storm, zaden om weer te kunnen zaaien en planten.

December brengt altijd veel extra drukte met zich mee in verband met het kerstfeest voor de kinderen in het sponsorship programma. De laatste jaren is het aantal kinderen in dit project uitgebreid van 75 naar 155. De kerk was bomvol met kinderen, ouders/verzorgers en zelfs enkele opa’s of oma’s die mee kwam. Het Kerstevangelie werd verteld in de vorm van een drama optreden. Jong en oud genoot. Het voedselpakket, de tas met kerstcadeautjes en een tegoedbon voor een “kip voor de feestdagen” werd met groot applaus in ontvangst genomen. Voor René en mij was het extra feestelijk omdat onze dochter Sandra in deze tijd bij ons in Haïti was.

Terugkijkend op 2016 zijn we dankbaar voor onze goede gezondheid, de groei van de verschillende projecten, dat God altijd weer voorziet. Voor ons persoonlijk, maar ook voor het werk wat we hier voor Hem mogen doen. Als vrijwilliger werkend voor Hope Force International zijn wij zelf verantwoordelijk voor ons levensonderhoud; zonder onze vriendenkring, familie en thuisgemeente “de Wijngaard” zou dit onmogelijk zijn. Onze dankbaarheid hiervoor was alle jaren en is nog steeds heel groot.

Een betrouwbare auto…
Geen overbodige luxe…

Onze auto, een 2007 Mitsubishi Montero, die we sinds 2007 hebben, begint kuren te krijgen, niet alleen omdat de auto te oud wordt, maar vooral door de conditie van de wegen en de hoeveelheid van allerlei verschillende goederen die erin vervoerd moeten worden. De laatste paar maanden heeft de auto veel kostbare reparaties gehad.
Het wordt de hoogste tijd voor een andere auto. Een 4×4 pick-up truck, die in staat zal zijn om teams en bagage van Port-au-Prince naar Sous Savanne te vervoeren, de maandelijkse benodigdheden voor de voedseldistributie op te kunnen halen en bouwmaterialen te vervoeren. En niet te vergeten de benodigdheden voor de regelmatig te houden medische kliniek.

Zoals aan alle dingen zit ook hier een kostenplaatje aan. De prijs van een goede 2e hands pick-up truck is ongeveer US $ 27.000. Wil je nadenken of je mee kunt helpen door een gift over te maken voor de auto? Voor donaties voor de truck kun je geld overmaken naar Evangeliegemeente De Wijngaard: Bank rekening: NL81RABO0335048625 “Haïti auto”.

Gebedspunten:
Voor ons persoonlijk, opdat we steeds weer alert zijn wat op “dat moment noodzakelijk is en we niet op zaken vooruit zullen lopen.
Dat het geld voor een andere auto binnenkomt.
Teams die in 2017 komen of daar mee bezig zijn.

Dankbaar zijn we om;
Onze goede gezondheid
Voor iedereen die betrokken is bij ons en ons werk op Haïti,
Dat Sandra ons leven en werken op Haïti mee kon maken
Dat we door hier te leven en te werken iets van Gods liefde aan de Haïtianen kunnen laten zien.

Tot slot, dank je wel voor je betrokkenheid in ons leven, zonder jullie kunnen wij niet doen wat we doen. Sinds de orkaan zijn er grote problemen met het internet. Onze excuses als je geschreven hebt maar geen antwoord kreeg. Wij vinden het echt heel erg leuk om berichtjes te krijgen. Dus laat je door niets weerhouden. Je doet er ons een groot plezier mee

En voor de runners onder ons … we gaan ook in 2017 gewoon door 🙂

One thought on “Haiti, wonen, werken en een auto… januari 2017 #165

  1. Peter Bosselaar

    Fijn dat God de vader jullie zo zegend . Hopelijk komt het geld voor de nieuwe auto er gauw , zodat jullie weer goed mobiel inzetbaar zijn . We blijven voor jullie en het werk bidden . En veel succes bij het hardlopen , ik hou het bij fietsen maar mijn werk !! Vriendelijke groet Peter en Matty Bosselaar .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s