Ons kerst beleven met CSP in Sous Savanne

Het Kerstfeest met en voor de kinderen van het “Child Sponsorship Programma” (CSP) was een special tijd. Zowel voor de kinderen, hun ouders en/of verzorgers en het team uit de USA wat bij ons was. De kinderen kwamen in hun zondagse kleren, een glimlach en een verlangen naar iets moois….

IMG_4070[1].JPGHet programma voor de middag stond in het teken van “Feest rondom Jezus Geboorte”. Nadat er gezongen werd, vertelde René het kerstverhaal vanuit de Bijbel. Daarna was er een kleine opvoering van het verhaal rondom Jezus geboorte gezien vanuit de herbergier. Snoep, popcorn en drinken maakte het feest complete en natuurlijk waren de tas met cadeautjes van de sponsors en het maandelijkse voedselpakket geweldig.

Behalve het cadeau voor de kinderen kreeg elke familie een solaire lantaarn, met een oplaadpunt voor een mobieltje en radio. Kerst het feest van het licht, geweldig om “licht” aan de families te geven. Zeker omdat het dorp zo goed als geen elektriciteit heeft.

Voor mij Marianne was het mooiste moment de dag na het feest, terwijl ik door het dorp liep kwam ik veel blijde kinderen/tieners tegen, die met hun speelgoed aan het spelen waren en/of aangekleed waren in een nieuwe jurk of outfit.

Met “Oud en Nieuw” bijna hier wensen wij jullie allemaal goede, gezonde en gezegende dagen toe. Maak iets moois van 2016.

Rene en Marianne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s