Feest maand …Liefhebben, onvoorwaardelijk, niet omdat het moet, maar omdat het mag

IMG_3831
Onze alternatieve “ikea” boom

Behalve dat deze periode veel verjaardagen voor de Lako familie heeft met daar naast  het sinterklaas gebeuren en het Feest van “het Licht” … gaan we even naar ons hardloopavontuur, hier in de omgeving van Sous Savanne, Haiti, gepaard met, vooral voor mij, Marianne, vallen en opstaan. Nee, dit ligt niet aan het ouder worden, maar wel aan de slechte conditie van de paden/weggetjes hier.

Toen ik vorige week opnieuw onderuit ging kon ik een keuze maken: terug naar huis of door lopen… Ik koos “doorlopen” (met Rene in mijn kielzog…) en de rest van ons loopje was ik bezig met de realiteit van vallen en opstaan.

Als we eerlijk zijn heeft het leven voor een ieder van ons momenten van “vallen en opstaan”. Zeker ook in ons christelijke leventje. Wat fijn te weten dat we er niet alleen voorstaan.

Hoe vaak doe ik iets vanuit mijn eigen ik, omdat het voor mij goed voelt? Hoe vaak sta ik stil bij het gebod: “Heb de ander lief zoals jezelf…”?… Als ik alleen hier al stil bij sta, dan hou ik niet altijd evenveel van mijzelf…

We zijn de maand van Kerst voorbereidingen ingegaan. Kerst is het feest van Licht – het feest van geven. God gaf… niet omdat wij het verdienden, maar omdat Hij van ons houdt.

Met die gedachten en insteek wil ik deze kerstperiode ingaan. Liefhebben, onvoorwaardelijk, niet omdat het moet, maar omdat het mag…

Voor jullie allemaal een fijne december maand.

Rene en Marianne

One thought on “Feest maand …Liefhebben, onvoorwaardelijk, niet omdat het moet, maar omdat het mag

  1. Miriam.

    Mooi omschreven. Liefhebben…wat en hoe moeilijk en mooikan dit beide zijn.
    Maar bovenal; het proberen waard.
    Ik wens jullie ook een liefdevolle maand toe. En tevens hoop en wens ik je toe dat het vallen steeds minder wordt…. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s