Dinsdag GEEF dag in de USA? en Vallen en Opstaan – een dagelijkse confrontatie

ecca.45

Vandaag is het dinsdag en wij zien allerlei posts voorbij komen met een uitdaging om te geven. Zelf dus ook maar iets geschreven en wel over de ECA school, zo’n 3 kilometer bij ons vandaan. Totaal verwoest tijdens de 2010 aardbeving en al tijden zijn Rene en ik, met Hope Force bezig om te zien of er een nieuwe school gebouwd kan worden.

Via vrienden die “the school session” begonnen zijn, is er dit jaar genoeg geld binnen gekomen om het land te kopen en een put te slaan. Nu is men bezig om een hek om het nieuwe terrein te plaatsen. Wij zijn er nog lang niet dus wil je helpen … klik hier … http://hopeforce.org/what-we-do/current-programs/haiti-programs/rebuilding-ecca-school/

Nu verder naar ons altijd terugkerend hardloopavontuur, hier in de omgeving van Sous Savanne, Haiti, gaat gepaard met, vooral voor mij, Marianne, vallen en opstaan. Nee, dit ligt niet aan het ouder worden, maar wel aan de slechte conditie van de paden/weggetjes hier.

Toen ik afgelopen week opnieuw onderuit ging kon ik een keuze maken: terug naar huis of door lopen… Ik koos doorlopen (met Rene in mijn kielzog…) en de rest van ons loopje was ik bezig met de realiteit van vallen en opstaan. Als we eerlijk zijn heeft het leven voor een ieder van ons momenten van “vallen en opstaan”. Zeker ook in ons christelijke leventje. Wat fijn te weten dat we er niet alleen voorstaan.

Hoe vaak doe ik iets vanuit mijn eigen ik, omdat het voor mij goed voelt? Hoe vaak sta ik stil bij het gebod: “Heb de ander lief zoals jezelf…”?… Als ik alleen hier al stil bij sta, dan hou ik niet altijd evenveel van mijzelf…

We zijn de maand van Kerst voorbereidingen ingegaan. Kerst is het feest van Licht – het feest van geven. God gaf… niet omdat wij het verdienden, maar omdat Hij van ons houdt.

Met die gedachten en insteek wil ik deze kerstperiode ingaan. Liefhebben, onvoorwaardelijk, niet omdat het moet, maar omdat het mag…

Voor jullie allemaal een fijne december maand.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s